Pedagojik Formasyon Yaz Dönemi

Pedagojik Formasyon Yaz Dönemi

Pedagojik Formasyon Eğitimi

- Mezun durumda olan ve bahar döneminde Pedagojik formasyon derslerini alan öğrencilerimiz, Pedagojik Formasyon eğitimine devam etmek isteyenler ders kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra Rektörlük Öğrenci işlerine mezuniyet işlemlerinin ertelenmesi ile alakalı başvuru yapmaları gerekmektedir. Öğrenci mail adresinden dilekçeyi oidb@gelisim.edu.tr adresine mail atabilirler. Örnek dilekçeye doldurmak için tıklayınız.

Bahar döneminde açılan Pedagojik formasyon derslerini alan ve mezun durumuna gelen öğrenciler yaz öğretiminde pedagojik formasyon dersini almayan öğrenciler eğitimini bırakmış olarak gözükeceği için mezun edileceklerdir.

- Yaz Öğretiminde Açılacak Olan Pedagojik Formasyon Dersleri
Ders Kayıt İşlemi

Farklı üniversitelerden gelecek olan özel öğrenciler (Öğrenci Belgesi, Nüfus Kimliği) ile birlikte A blok Rektörlük Öğrenci İşlerine gelerek başvuruda bulunabilirler.
Dersler PASİF(Aldığım Derslerde Gözükmez) olarak eklenir, ücret ödemesinden sonra aktifleşecektir. Ödeme işlemleri için finans birimi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
Bilgi için
miidb@gelisim.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

• Dersler 3. ve 4. sınıf öğrencileri için açılmıştır.
  • Ders kayıtları 10 Temmuz -27 Temmuz 2023 Perşembe günü sona erecektir.
  • Mezun ve açık öğretim de okuyan öğrenciler için pedagojik formasyon eğitimi verilmemektedir.
  • Türkçe programlarda eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler Pedagojik Formasyon eğitimden yararlanabilecektir.
  • Dersler asenkron şekilde yürütülecektir.

- Pedagojik Formasyon Eğitimi için toplam 9 ders (40 AKTS) başarılı ile tamamlanmalıdır.

- Seçilen derslerden alınan notlar öğrenci GANO' suna dahildir.

- Bölümünüzün mezuniyeti için zorunlu olan AKTS hesaplamasına dahil değildir. (Örnek bölüm mezuniyeti için gerekli AKTS 240 ise üzerine + 40 AKTS şeklinde ekleme yapılmaktadır)

- Diplomanıza "Pedagojik formasyon eğitimi almıştır" ibaresinin yazılabilmesi için pedagojik formasyon dersinin tamamından (8 ders=30 AKTS + 10 AKTS öğretmenlik uygulaması dersinden) başarılı olmanız gerekmektedir.

Pedagojik Formasyon Ücretleri
Üniversitemiz Öğrencileri için Kredi Başı Ücreti 600 TL
Üniversitemiz Öğrencileri Yaz Döneminde Yeni Başlayacaklar İçin Kredi Başı Ücreti 2.000 TL
Başka Yükseköğretim Kurumu Öğrencileri için Kredi Başı Ücreti 1.200 TL
Başka Yükseköğretim Kurumu Öğrencileri Yeni Başlayacaklar İçin Kredi Başı Ücreti 2.500 TL

AÇILACAK EĞİTİM DERSLERİ                                     T            U             L              K

EGT408  Öğretim Teknolojileri                                     2            2               0             2

EGT406 Eğitimde Ölçme ve Değerlendire                  3            0               0             3

EGT404 Özel Öğretim Yöntemleri                               3            0               0             3

EGT402 Öğretim İlke ve Yöntemleri                           3            0               0             3

Pedagojik formasyon eğitimi alabilecek programlar Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına göre belirlenmiştir.
Üniversitemizde açılacak Programlar için tıklayınız
YÖK Pedagojik Formasyon Eğitimi Uygulamasına İlişkin Açıklamalar için tıklayınız.