Pedagojik Formasyon Güz Dönemi

Pedagojik Formasyon Güz Dönemi

Pedagojik Formasyon Eğitimi

- Mezun durumda olan ve bahar - yaz dönemlerinde Pedagojik formasyon derslerini alan öğrencilerimiz, Pedagojik Formasyon eğitimine devam etmek isteyenler ders kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra Rektörlük Öğrenci işlerine mezuniyet işlemlerinin ertelenmesi ile alakalı başvuru yapmaları gerekmektedir. Öğrenci mail adresinden dilekçeyi oidb@gelisim.edu.tr adresine mail atabilirler. Örnek dilekçeye doldurmak için tıklayınız.

Not: Daha önce dilekçeyi göndermiş olan öğrencilerin göndermesine gerek yoktur.

Bahar – Yaz döneminde açılan Pedagojik formasyon derslerini alan ve mezun durumuna gelen 2023-2024 güz döneminde pedagojik formasyon dersini almayan öğrenciler eğitimini bırakmış olarak gözükeceği için mezun edileceklerdir.

• Dersler 3. ve 4. sınıf öğrencileri için açılmıştır.
  • Mezun ve açık öğretim de okuyan öğrenciler için pedagojik formasyon eğitimi verilmemektedir.
  • Türkçe programlarda eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler Pedagojik Formasyon eğitimden yararlanabilecektir.
  • Dersler asenkron şekilde yürütülecektir.

Farklı üniversitelerden gelecek olan özel öğrenciler (Öğrenci Belgesi, Nüfus Kimliği) ile birlikte A blok Rektörlük Öğrenci İşlerine gelerek başvuruda bulunabilirler.
Dersler PASİF(Aldığım Derslerde Gözükmez) olarak eklenir, ücret ödemesinden sonra aktifleşecektir. Ödeme işlemleri için finans birimi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
Bilgi için
miidb@gelisim.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

- Pedagojik Formasyon Eğitimi için toplam 9 ders (40 AKTS) başarılı ile tamamlanmalıdır.

- Bölümünüzün mezuniyeti için zorunlu olan AKTS hesaplamasına dahil değildir. (Örnek bölüm mezuniyeti için gerekli AKTS 240 ise üzerine + 40 AKTS şeklinde ekleme yapılmaktadır)

- Diplomanıza "Pedagojik formasyon eğitimi almıştır" ibaresinin yazılabilmesi için pedagojik formasyon dersinin tamamından (8 ders=30 AKTS + 10 AKTS öğretmenlik uygulaması dersinden) başarılı olmanız gerekmektedir.

2023-2024 GÜZ DÖNEMİNDE AÇILACAK OLAN DERSLERİN LİSTESİ

AÇILACAK EĞİTİM DERSLERİ T U L K AKTS Öğretim Türü
EGT401 Eğitime Giriş 3 0 0 3 4 Çevrimiçi(Senkron)
EGT402 Öğretim İlke ve Yöntemleri 3 0 0 3 4 Çevrimiçi(Senkron)
EGT403 Sınıf Yönetimi 2 0 0 2 3 Çevrimiçi(Senkron)
EGT404 Özel Öğretim Yöntemleri 3 0 3 3 4 Çevrimiçi(Senkron)
EGT405 Rehberlik ve Özel Eğitim 3 0 0 3 4 Çevrimiçi(Senkron)
EEGT406 Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme 3 0 0 3 4 Çevrimiçi(Senkron)
EGT407 Eğitim Psikolojisi 3 0 0 3 4 Çevrimiçi(Senkron)
EGT408 Öğretim Teknolojileri  2 0 0 2 3 Çevrimiçi(Senkron)
EGT409 Öğretmenlik Uygulaması 1 8 0 5 10

Okullarda/Yüz-Yüze

Pedagojik formasyon eğitimi alabilecek programlar Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına göre belirlenmiştir.
Ücretler hakkında bilgi almak için miidb@gelisim.edu.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Üniversitemizde açılacak Programlar için
tıklayınız
YÖK Pedagojik Formasyon Eğitimi Uygulamasına İlişkin Açıklamalar için tıklayınız.