2019-20 Bahar Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları Hk.

2019-20 Bahar Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları Hk.

İGÜ Bahar Yatay Geçiş Sonuçları

BAHAR YARIYILI
Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi
29 Kasım 2019 Cuma 24 Şubat 2020 Pazartesi   Yatay Geçiş Başvuruları
24 Şubat 2020 Pazartesi 27 Şubat 2020 Perşembe  Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuruları Kabul Edilen Öğrencilerin İlanı ve Kayıt Tarihleri
28 Şubat 2020 Cuma 29 Şubat 2020 Cumartesi Bahar Yarıyılı Yatay Geçişi Yedek Olarak Kabul Edilen Öğrencilerin İlanı ve Kayıt Tarihleri
02 Mart 2020 Pazartesi 02 Mart 2020 Pazartesi Hazırlık Sınıfı İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı ve Sınav Sonuçlarının İlanı

Yatay Geçiş Kesin Kayıtları Üniversitemiz Rektörlüğü, Öğrenci İşleri'nde gerçekleştirilecektir.
Adres bilgisi için tıklayınız

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
Başvuru sırasında tamamı teslim edilmiş ise belge istenmeyecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENEN EVRAKLARIN ASLINI TESLİM ETMEYEN ÖĞRENCİLER KAYIT ESNASINDA ASLINI GETİRMELİDİRLER.
ASLI OLMAYAN BELGE İLE KAYIT ALINMAYACAKTIR.

1-         Yatay Geçiş Yapmasına Engel Olmadığına İlişkin Belge
2-          Başvuru Evrakı
3-         Transkript
4-         Disiplin belgesi
5-         Ders İçerikleri
6-         Öğrenci belgesi
7-         ÖSYM Sonuç Belgesi
8-          ÖSYM Yerleşme Belgesi
9-         İkametgah Belgesi
10-       2 Adet Fotoğraf
11-       Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

ÖZEL KOŞUL İSTEYEN PROGRAMLARIMIZ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ Ön Lisans Programı
1) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair
rapor almaları gerekmektedir.
- Yetkilendirilmiş hastaneler için Tıklayınız
- Diğer hastanelerden alınan raporlar kabul edilmeyecektir.
2) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
3) Kız öğrenciler için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmalıdır.
4) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmalıdır.
5) Kız ve erkek öğrencilerin kilosu boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla
veya 15 noksan olmalıdır.
6) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamalıdır.

HAVACILIK YÖNETİMİ Lisans Programı ve SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ / UÇUŞ HAREKAT YÖNETİCİLİĞİ Ön Lisans
1) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam
teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak.
- Raporda işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs belirtilmelidir.
- Raporun üzerinde “Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu
bulunmamaktadır.” ifadesi bulunmalıdır.
2) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

UÇAK GÖVDE-MOTOR / UÇAK GÖVDE-MOTOR BAKIM Lisans Programı ve UÇAK TEKNOLOJİSİ Ön Lisans
Programı
- Raporda renk körlüğü, görme kaybı/eksikliği, işitme kaybı/eksikliği vs belirtilmelidir.
bulunmamaktadır.” ifadesi bulunmalıdır.

İLK ve ACİL YARDIM (ön lisans) eğitimi alacak öğrencilerin, DEVLET HASTANELERİNDEN veya ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDEN, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu (heyet) raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir. (Raporun üzerinde “Sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahiptir.” İfadesi bulunmalıdır.) Sadece 2018 yılı ve daha önce üniversite kaydı olan öğrenciler için geçerlidir.