2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçişleri Sonuçları Hk.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçişleri Sonuçları Hk.

2018-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçişleri Sonuçları Hk.

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI
ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA
YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI

İKTİSADİ İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
İİSBF Yatay Geçiş Sonuçları İçin Tıklayınız

UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU
UBYO Merkezi Puan ile yatay geçiş sonuçları için tıklayınız.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
GSF GANO ile Yatay Geçiş Sonuçları İçin Tıklayınız
GSF Merkezi Puan İle Yatay Geçiş Sonuçları İçin Tıklayınız

BEDEN EĞİTİMİ SPOR YÜKSEKOKULU
BESYO GANO ile Yatay Geçiş Sonuçları İçin Tıklayınız

MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ
MMF GANO ile Yatay Geçiş Sonuçları İçin Tıklayınız
MMF Merkezi Puan İle Yatay Geçiş Sonuçları İçin Tıklayınız

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU
SBYO yatay geçiş sonuçları için tıklayınız.

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU
SHMYO yatay geçiş sonuçları için tıklayınız .

İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU
MYO Yatay Geçiş Sonuçları İçin Tıklayınız

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI
11- 14 Eylül 2018 Salı - Cuma Güz Yarıyılı Yatay Geçişi Kabul Edilen Öğrencilerin İlanı ve Kayıt Tarihleri
15 - 18 Eylül 2018 Cumartesi - Salı Güz Yarıyılı Yatay Geçişi Yedek Olarak Kabul Edilen Öğrencilerin İlanı ve Kayıt Tarihleri
19 Eylül 2018 Çarşamba Hazırlık Sınıfı İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı ve Sınav Sonuçlarının İlanı
25 Eylül 2018 Salı Birinci Sınıfa İlk Defa Kayıt Yaptıran Öğrenciler İçin Zorunlu Yabancı Dil ve Bilgi Teknolojileri Dersleri Muafiyet Sınavı Başvurusu İçin Son Tarih
29 Eylül 2018 Cumartesi  Birinci Sınıfa İlk Defa Kayıt Yaptıran Öğrenciler İçin Zorunlu Yabancı Dil ve Bilgi Teknolojileri Dersleri İçin Muafiyet Sınavı

Yatay Geçiş Kesin Kayıtları Üniversitemiz Rektörlüğü, Öğrenci İşleri'nde gerçekleştirilecektir.
Adres bilgisi için tıklayınız.
KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
     BAŞVURU SIRASINDA İSTENEN EVRAKLARIN ASLINI TESLİM ETMEYEN ÖĞRENCİLER KAYIT ESNASINDA ASLINI GETİRMELİDİRLER.
ASLI OLMAYAN BELGE İLE KAYIT ALINMAYACAKTIR.

1-         Başvuru Evrakı
2-         Transkript
3-         Disiplin belgesi
4-         Ders İçerikleri
5-         Öğrenci belgesi
6-         ÖSYS sonuç belgesi (ÖSYS puanını belirten resmi belge)
7-         LYS sonuç belgesi (ÖSS puanlarını belirten resmi belge)
9-         YÖK Üniversite ve bölüm tanınırlık belgesi (Yurtdışı yatay geçişler için)
10-       İkametgah Belgesi
11-       2 Adet Fotoğraf
12-       Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Özel Koşul İsteyen Bölümlerimiz için;
ÖZEL KOŞUL İSTEYEN PROGRAMLARIMIZ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
İLK ve ACİL YARDIM (ön lisans) eğitimi alacak öğrencilerin, DEVLET HASTANELERİNDEN veya ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDEN, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu (heyet) raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir. (Raporun üzerinde “Sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahiptir.” İfadesi bulunmalıdır.)

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:
1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE YETKİLENDİRİLMİŞ SAĞLIK KURUMLARINDAN SAĞLIK DURUMLARININ UÇUŞA UYGUN OLDUĞUNA DAİR RAPOR ALMALARI GEREKMEKTEDİR. DİĞER HASTANELERDEN ALINAN RAPORLAR KABUL EDİLMEYECEKTİR. YETKİLENDİRİLMİŞ HASTANELER İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKTEN BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.)
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Web Adresi: Detaylı bilgi için tıklayınız.
5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

HAVACILIK YÖNETİMİ (lisans), SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (ön lisans)mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:
1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık kurulu (heyet) raporu almak (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs). (Raporun üzerinde “Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır.” İfadesi bulunmalıdır.)

UÇAK GÖVDE-MOTOR / UÇAK GÖVDE-MOTOR BAKIM (lisans) ile UÇAK TEKNOLOJİSİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:
2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık kurulu (heyet) raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs). (Raporun üzerinde “Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır.” İfadesi bulunmalıdır.)