2022-2023 ÇAP Sonuç İlanları Hakkında

SHMYO ÇAP SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
UBF/UBYO ÇAP SONUÇLARI İÇİN  TIKLAYINIZ

Çift Ana Dal Kayıt İşlemleri / Yüz Yüze Kayıt İşlemleri
Aşağıda belirtilen bölümlere kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri için 12.08.2022- 19.08.2022 tarih aralığında rektörlük öğrenci işlerine gelmeleri gerekmektedir. Belirtilen tarihlerde kayda gelmeyen öğrencilerin çap bölümlerine kayıtları yapılmayacaktır.

YÜZ YÜZE KAYIT ALINACAK BÖLÜMLER
FAKÜLTE/MYO BÖLÜM ADI
UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ HAVACILIK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ
UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ
İKTİSADİ İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ
İKTİSADİ İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ (İNGİLİZCE)
İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ
İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (İNGİLİZCE)
İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ
İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (İNGİLİZCE)

YÜZ YÜZE KAYIT ALINACAK BÖLÜMLER/
ÖZEL KOŞUL İSTEYEN PROGRAMLARIMIZ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:
SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:
1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.)
- Yetkilendirilmiş hastaneler için Tıklayınız. Diğer hastanelerden alınan raporlar kabul edilmemektedir.
5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

HAVACILIK YÖNETİMİ (lisans), SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (ön lisans) ve UÇUŞ HAREKAT YÖNETİCİLİĞİ (ön lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

HAVACILIK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ (lisans) UÇAK BAKIM VE ONARIM (lisans) ile UÇAK TEKNOLOJİSİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

Online Kayıt İşlemleri
Belirtilen bölümler dışındaki bölümlere yerleşen adayların kayıtları online olarak alınacaktır.
Online kayıt alacak bölümlere yerleşen öğrencilerin 12.08.2022 - 19.08.2022 tarih aralığında kayıt onay formunu doldurup imzalayarak öğrenci mail adresinizle capkayit@gelisim.edu.tr mail adresine göndermesi gerekmektedir. Belirtilen tarihlerde onay formu göndermeyen öğrencilerin çap bölümlerine kayıtları yapılmayacaktır.

Öğrenci mail adresinizin şifresini hatırlamıyorsanız;

Öğrenci numaranız@ogr.gelisim.edu.tr ile  https://mail.google.com/a/ogr.gelisim.edu.tr link üzerinden giriş yapabilirsiniz.
Örnek olarak : ad.soyadı@ogr.gelisim.edu.tr
Not: Okul mail şifreniz obis şifrenizle aynı değildir.
Okul mail adresinizin şifresini bilmiyorsanız. Aşağıdaki adımlarla şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.
https://e-kapi.gelisim.edu.tr/  link üzerinden giriş yapınız bölümünden OBIS/ PERSIS şifrenizle giriş yaparak,

İlgili hizmeti seçerek şifrenizin sıfırlanmasını sağlayabilirsiniz.

OBIS şifrenizi bilmiyorsanız https://e-kapi.gelisim.edu.tr/Password/Forgotpassword link üzerinden OBIS şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.

E-kapı kullanım videomuza : https://www.youtube.com/watch?v=OoIiXHihVP0 link üzerinden ulaşabilirsiniz.

ÇAP KAYIT ONAY FORMU İÇİN TIKLAYINIZ. (TR)
ÇAP KAYIT ONAY FORMU İÇİN TIKLAYINIZ. (ENG - Yabancı Ögrenciler için)

ONAY FORMU GÖNDERİLECEK MAİL ADRESİ: capkayit@gelisim.edu.tr