Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Belge Tamamlama Süresi Hakkında

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Belge Tamamlama Süresi Hakkında

Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında Covid-19 salgınına bağlı sebeplerle kayıt belgelerinin orijinal nüshalarını veya eksik evraklarını teslim edememiş uluslararası öğrenciler için 31 Mart 2021 tarihine kadar uzatılması uygun görülen belge teslim tarihinin, 2020-2021 bahar döneminin de uzaktan öğretim yoluyla yürütülmesi ve bazı ülkelerdeki karantina uygulamaları nedeniyle bazı öğrencilerin ülkemize gelemeyişleri, orijinal belgelerini gönderememeleri, lise denklik işlemlerini tamamlayamamaları göz önünde bulundurularak orijinal belge tamamlama sürelerinin 14 Mayıs 2021 tarihine kadar uzatılmasına, 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde online kayıt olarak eğitime başlamış uluslararası öğrencilerden Türkiye'ye gelmedikleri süreç için ikamet belgesi ve vize ibraz etme şartının aranmamasına; Türkiye’ye geldikten hemen sonra ikamet ve vize belgesinden sorumlu olacakları ve ibraz etmelerinin zorunlu olmasına karar verilmiştir. 14 Mayıs 2021 tarihine kadar eksik evraklarını hala tamamlamamış olan öğrencilerin kayıtları silinecektir.

Sizleri önemli gelişmelerden haberdar edebilmemiz için iletişim bilgilerinizin güncel olması gerekmektedir. İletişim bilgilerinizi nasıl güncelleyeceğiniz konusunda bilgi almak için bize yu@gelisim.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.