ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

2019-20 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI
ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA
YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI

KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE!!!

Kurum içi yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerimizin Rektörlük Öğrenci işlerine gelerek  Yatay Geçiş Kayıt sürecini gerçekleştirmeleri gerekmektedir aksi halde eski bölümlerinden devam edeceklerdir.

UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ
GÜZ YARIYILI
Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi
20 Mayıs 2019 Pazartesi 09 Eylül 2019 Pazartesi  Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuruları ve Başvuruların Değerlendirilmesi
10 Eylül 2019 Salı 16 Eylül 2019 Pazartesi Güz Yarıyılı Yatay Geçişi Kabul Edilen Öğrencilerin İlanı ve Kayıt Tarihleri
13 Eylül 2019 Cuma 17 Eylül 2019 Salı Güz Yarıyılı Yatay Geçişi Yedek Olarak Kabul Edilen Öğrencilerin İlanı ve Kayıt Tarihleri
  17 Eylül 2019 Salı Hazırlık Sınıfı İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı ve Sınav Sonuçlarının İlanı
23 Eylül 2019 Pazartesi 25 Eylül 2019 Çarşamba Birinci Sınıfa İlk Defa Kayıt Yaptıran Öğrenciler İçin Zorunlu Yabancı Dil I-II , Bilgi Teknolojileri Dersleri Muafiyet Sınavı  ve Mesleki Yabancı Dil I Derslerine Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Seviye Tespit Sınavı, Başvuru Tarihleri
  27 Eylül 2019 Cuma Birinci Sınıfa İlk Defa Kayıt Yaptıran Öğrenciler İçin Zorunlu Yabancı Dil I-II , Bilgi Teknolojileri Dersleri Muafiyet Sınavı  ve Mesleki Yabancı Dil I Derslerine Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Seviye Tespit Sınavı

Yatay Geçiş Kesin Kayıtları Üniversitemiz Rektörlüğü, Öğrenci İşleri'nde gerçekleştirilecektir.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

BAŞVURU SIRASINDA İSTENEN EVRAKLARIN ASLINI TESLİM ETMEYEN ÖĞRENCİLER KAYIT ESNASINDA ASLINI GETİRMELİDİRLER.
ASLI OLMAYAN BELGE İLE KAYIT ALINMAYACAKTIR.

1- Yatay Geçiş Yapmasına Engel Olmadığına İlişkin Belge
2- Başvuru Evrakı
3- Transkript
4- Disiplin belgesi
5- Ders İçerikleri
6- Öğrenci belgesi
7- ÖSYM Sonuç Belgesi
8- ÖSYM Yerleşme Belgesi
9-  İkametgah Belgesi
10- 2 Adet Fotoğraf
11- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

ÖZEL KOŞUL İSTEYEN PROGRAMLARIMIZ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ Ön Lisans Programı
1) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair
rapor almaları gerekmektedir.
- Yetkilendirilmiş hastaneler için Tıklayınız
- Diğer hastanelerden alınan raporlar kabul edilmeyecektir.
2) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
3) Kız öğrenciler için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmalıdır.
4) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmalıdır.
5) Kız ve erkek öğrencilerin kilosu boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla
veya 15 noksan olmalıdır.
6) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamalıdır.

HAVACILIK YÖNETİMİ Lisans Programı ve SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ / UÇUŞ HAREKAT YÖNETİCİLİĞİ Ön Lisans
1) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam
teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak.
- Raporda işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs belirtilmelidir.
- Raporun üzerinde “Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu
bulunmamaktadır.” ifadesi bulunmalıdır.
2) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

UÇAK GÖVDE-MOTOR / UÇAK GÖVDE-MOTOR BAKIM Lisans Programı ve UÇAK TEKNOLOJİSİ Ön Lisans
Programı
- Raporda renk körlüğü, görme kaybı/eksikliği, işitme kaybı/eksikliği vs belirtilmelidir.
bulunmamaktadır.” ifadesi bulunmalıdır.

İLK ve ACİL YARDIM (ön lisans) eğitimi alacak öğrencilerin, DEVLET HASTANELERİNDEN veya ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDEN, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu (heyet) raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir. (Raporun üzerinde “Sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahiptir.” İfadesi bulunmalıdır.)

11 Eylül 2019 Çarşamba